Gratis plaatsing

Op kattenoppassite.nl kunt u gratis een bericht plaatsen als u een oppas voor uw kat zoekt.
U kunt ook vermeld worden met uw eigen kattenoppas-service.

Oppas voor uw kat

Van Vlissingen tot Groningen.
Van Den Helder tot Maastricht.

Wissels 'Kattenweetjes'


Kattenplezier als u op vakantie bent.

Wanneer u op vakantie gaat, is het goed om eens na te gaan of uw kat wat extra speeltjes zou kunnen gebruiken. Denk een s aan doosjes waar ze in kan kruipen, speelmuisjes, balletjes en natuurlijk de krabpaal. Tijd voor een nieuwe? Koop hem dan tijdig en kijk of uw kat ook aan dit nieuwe speeltje plezier heeft.Een kat voelt of een mens iets met katten heeft
Probeer een oppas te vinden die katten leuk vindt! (Het lijkt een dooddoener maar hoe vaak wordt er niet even een buurvrouw ingeschakeld die helemaal “niets” met katten heeft. Een kat voelt dat aan en zal dat als onprettig ervaren!)

Wat vindt uw kat prettig?
Vertel uw oppas over het karakter van uw kat, wat uw kat bijvoorbeeld fijn en niet fijn vindt. (Als uw kat het bijvoorbeeld onprettig vindt om opgetild te worden is het goed om dit te melden. Uw oppas kan daar dan rekening mee houden zodat hij/zij geen dingen doet die uw kat angstig kunnen maken)

Even voor doen
Als uw kat gewend is dat er dagelijks met hem/haar gespeeld wordt is het fijn voor uw kat als uw oppas dit ook dagelijks een kwartiertje kan doen. Laat uw oppas zien welke spelletjes uw kat geweldig vind en hoe u met uw kat speelt.

Geef de ruimte die uw kat gewend is
Als uw kat normaal gesproken toegang heeft tot het hele huis en/of tuin kunt u dit tijdens de vakantie periode het beste zo laten. Als u toch bepaalde ruimtes wilt afsluiten reinig deze ruimtes dan voor uw vakantie zorgvuldig en behandel de ruimtes met een omgevingsspray tegen vlooien en larven.

Voldoende voer op voorraad
Zorg voor ruim voldoende voer voor de gehele periode. (Katten kunnen overgevoelig reageren op ander voer en kunnen er zelfs maag- en darmproblemen van krijgen)

Voer op vaste tijden
Geef de oppas uw normale “voederschema” door. Het zou het beste zijn als de oppas op de normale “voedertijden” kan komen. Als dit niet mogelijk is spreek dan met de oppas af dat hij/zij elke dag op een vast tijdstip komt. Uw kat heeft dan na enkele dagen het nieuwe ritme te pakken.

Herkenbaar grid houdt de kat zindelijk
Zorg voor een ruime voorraad grid voor de kattenbak gedurende de vakantie en informeer de oppas hoe vaak u de kattenbak schoonmaakt en ook HOE u de kattenbak schoonmaakt. (Want wist u dat katten al onzindelijk gedrag kunnen gaan vertonen als de kattenbak niet schoon is of als er alleen maar “ander grid dan normaal” in de kattenbak zit?)

Informeer uw oppas
Laat uw oppas zien waar alles staat (voer, bakjes, grid, vervoersmandje etc.) Als uw kat tijdens uw vakantie een anti vlooien/teken behandeling moet hebben laat uw oppas dan zien hoe zij/hij dit moet aanbrengen en wanneer dit moet gebeuren.

Op een briefje
Schrijf de belangrijkste zaken nog even op een briefje. Vergeet ook niet uw mobile nummer te vermelden en, voor noodgevallen, de gegevens van uw dierenarts. Verder is het ook handig om het telefoonnummer te vermelden van de “reserve oppas”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Cogem | Disclaimer | Scipned Beheersysteem